Kérdőívek feldolgozása

Ha több táblázatod is van, és ezek tartalmát összefésülve, összepárosítva szeretnéd látni egy új táblázatban, nem érdemes kézzel másolgatnod. Megbonyolítja a helyzetet, amikor az egyik táblázat oszlopait egy másik táblázat soraiként szeretnéd látni. Ne aggódj, ezt is meg tudjuk oldani!

Zsófi a kutatásában több, mint 600 embert kérdezett meg. Mindenki ugyanazt a 16 db A/B teszt típusú kérdést kapta, vagyis két válaszlehetőség - jelen esetben két kép - közül kellett választania.

  • Az egyik táblázatban a kérdések sorszámai és a hozzájuk tartozó A és B képek azonosítója szerepelt. A képek ismétlődtek, két-két párosításban is szerepeltek.
  • Egy másik táblázatban a képek azonosítója, és hat szempont szerint a tulajdonságaik szerepeltek kódolva.
  • A harmadik táblázat tartalmazta a válaszokat. Válaszadónként egy-egy sorban, oszloponként az aktuális kérdésre adott válasz szerepelt, vagyis a választott kép azonosítója.

Zsófinak egy negyedik táblázatra volt szüksége, amit ezekből az adatokból hoztunk létre. Első oszlopába a válaszoló és a kérdés sorszámából összeállított azonosító került. Minden válaszadó-kérdés páros két sort kapott. Az első sorba az adott kérdésre adható A válasz paraméterei kerültek, a másodikba a B válaszé. Attól függően, hogy a válaszadó az A vagy a B képet választotta, az adott válaszadó-kérdés A illetve B sora kapott 1 illetve 0 értéket. Az eredmény egy 20000 soros táblázat lett.

 

kérdőív sql adatbázis


Vissza